Stājas spēkā jauni PVN noteikumi pirkumiem ārpus Eiropas Savienības

Eiropas Savienības Komisija pēc vairāku gadu garumā ilgas acu pievēršanas aptvērusi, kādos apjomos ieplūst preces no tādiem interneta gigantiem, kā Aliexpress. Tā ir nolēmusi mūs pavisam neiepriecināt, proti, dalībvalstīm arī būs jāsaņem savu daļu no lielā nodokļu pīrāga pirkumiem jau no 0 vērtības. Kas nozīmē, ka līdzšinējā kārtība, kad pirkumi līdz 22 EUR netika aplikti ar PVN nodokli, vairs nebūs spēkā.

PVN nodoklis Eiropas Savienība

Uzmanību! Šī mājaslapa galvenokārt satur informāciju par Apvienotās Karalistes interneta veikaliem. Šī valsts ar paceltu degunu pameta Eiropas Savienību bez pievienošanās kāda cita veida muitas ūnijai ar mūsu bloku, tāpēc tas nozīmē, ka vairākos aprakstos informācija ir neaktuāla un, pasūtot no britu interneta veikaliem, nāksies maksāt pirkuma nodokli jau no pirmā eirocenta! Lūdzu pārbaudiet savu PVN/muitas nodokļos maksājamo summu no tiem!

Kā veikt sūtījumu atmuitošanu?

Priekš tā Latvijas Pasts ir izstrādājis ērtu digitālo rīku: https://atmuito.pasts.lv/

Pagaidām šis rīks vēl nav uzsācis savu darbību, jo līdz jauno noteikumu stāšanās spēkā ir vēl palikušas tikai dažas dienas.

Latvijas pasts īpaši norāda, ka sūtījuma veidlapā būtu vēlams atstāt arī savu telefona numuru, lai muitas speciālisti varētu sazināties ar klientu par atmuitošanas iespējām. Šo informāciju vajadzētu ņemt vērā preces pārdevējam.

Deklarēšanas iespējas būs kopā vairākas. To varēs darīt paši pasūtītāji vai arī uzticēt kādam komersantam, tostarp pašam Latvijas Pastam. Tomēr jāņem vērā, ka uzticēt deklarēt pirkumu kādam citam būs maksas pakalpojums.

Jāņem vērā, ka trešo valstu interneta veikaliem būs arī iespēja reģistrēties Eiropas Savienībā un šādā gadījumā pie pirkuma jau automātiski tiks pieskaitīts PVN nodoklis un tas tiks pārskaitīts dalībvalsts budžetā, un preces pircējam izpaliks jebkādu muitas formalitāšu kārtošana.

Līdzšinējais nodoklis dāvinājumiem ārpus Eiropas Savienības dalībvalstīm nemainās, tas joprojām paliek 45 EUR, bet ikviens šāds sūtījums būs jāreģistrē dalībvalstu muitas sistēmā, kas līdz šim nebija jādara.



Noteikumi stājas spēkā no 2021.gada 01.jūlija.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru