Pirmā iepirkšanās pieredze AliExpress

iepirkšanās AliexpressLai arī esmu visādu jaunumu izmēģinātājs, šis ķīniešu milzis manu interesi ilgāku laiku nekādi nebija saistījis. Laužot tradīciju, vien zinot Aliexpress grandiozos panākumus, tomēr biju atļāvies pievienot šī sava bloga sarakstā. Tad nu pienāca laiks pašam izmēģināt iepirkšanos.
.

Mans ceļš pie lētām bluetooth austiņām


iepirkšanās Aliexpress
Vienu dienu tīri nejaušības pēc iestaigāju Aliexpress un ieraudzīju lietu, ko jau ilgāku laiku biju meklējis - bezvadu bluetooth austiņas. Latvijas interneta veikalos, izmantojot salidzini.lv i-vietni, biju noskatījis Philips SHB3060 un kuru cena sākās no 30 eiro. Sanāktu tīrs tāds budžeta variants, kā jau taupīšanas fanam pieklājās. Tomēr biju iemaldījies Aliexpress FeaturedBrands sadaļā, kurā tika vēstīts par izpārdošanu no oficiālā tirgotāja jau pēc pāris stundām (par laimi, deviņos no rīta pēc Latvijas laika). Tad šis prieks - Syllable G600 bezvadu bluetooth austiņas ar astoņu stundu atskaņošanas laiku tika iegūts iztērējot tikai aptuveni 15 eiro (Citadeles valūtas konvertācijas uzcenojums bija 4.3%, tamdēļ prieks varēj būt vēl lielāks), tostarp cenā iekļauta piegāde. Pasūtīju dzelteno modeli.

Meklēju un rūpīgi pētīju atsauksmes, pirms šo modeli izvēlējos, tostarp arī Amazon. Cik nu sanāca noprast no pāris videoklipiem Youtube, ka skaņa ir stipri viduvēja ar paaugstinātu vidējo toņu diapazonu, bet tas nekādi nekait vienkāršai mūzikas baudīšanai, un es jau arī nemaz neko citu sevišķi negaidu. Nedomāju, ka iepriekš pieminētās Philips bluetooth austiņas būtu ar kādu nozīmīgu atšķirību.

Uzticamās atsauksmes


Aliexpress visi lietotāji ir reģistrēti un tikai attiecīgo preci nopirkušie cilvēki drīkst par to likt atsauksmi, kas tās padara uzticamas un ļoti nozīmīgas, izdarot izvēli. Anonimitātie laikam ir savdabīga Ķīnas tirgus īpatnība, bet tā ir tikai nosacīta un šajā gadījumā ļauj nebaidoties izpaust savas domas par preci. Tiešām arī tajās neko nozīmīgi sliktu par Syllable produkciju neatradu.

Interesantais iepērkoties


Aizmirstat par PayPal lietošanu - tāda vienkārši nav. Nezinu, vai tas ir kāds mēģinājums konkurēt Āzijas tirgū ar krievu maksāšanas līdzekļiem, bet man nekādas grūtības nesagādā preci nopirkt ar maksājumu karti un basta. It kā jau bankas atgriež samaksāto, ja iepērkoties internetā kāds tiek piekrāpts, kaut gan stipri šaubos vai tik liels spēlētājs riskēs ar reputāciju.

Krāpšanas diezin vai notiks, tā kā pārdevējs saņems naudu tikai pēc veiksmīgas pirkuma apstiprināšanas no lietotāja puses, jo kompānija to aiztur līdz pircējs par to ir devis ziņu. Šādu īpatnību nepiekopj ne eBay, ne Amazon. Ja prece neapmierina, var prasīt pilnīgu vai daļēju naudas atgriešanu, tostarp nosūtīt to atpakaļ, bet, ja precei nebūs defektu un atbildīs aprakstam, sūtījuma izmaksas sedz pircējs.

iepirkšanās AliexpressNav izsoļu iespējas. Jā, eBay izsolēs preces var sanākt nopirkt vēl lētāk, bet tās gan domātas vairāk pacietīgajiem un spēlmaņiem. Godīgi sakot, man tās pietrūkst.

Anonīmās atsauksmes. Es šo uztveru kā ieguvumu, jo pircējam nav jābaidās no tā, ka, piemēram, pārdevējs pēc sliktas atsauksmes saņemšanas atteiksies turpmāk sadarboties.

Par Sylllable g600 pirkumu


Kad saņemšu austiņas, noteikti praktiski tās nodemonstrēšu videoklipā un ievietošu priekš lasītajiem aprakstu. Vizuāli var tās novērtēt kā mazliet netipiskas. Pasūtījums tika izpildīts divu dienu laikā, kaut arī tika apsolīts nedēļas laikā, t.i. izsūtīts no noliktavas Nīderlandē. Interesanti, ka pārdevējs pat pacentās manu paciņu nofotogrāfēt un atsūtīt bildi, laikam jau cenšās dēļ labas atsauksmes!

1 komentārs:

  1. Un varat arī iepirkties ar naudas atmaksu.
    https://variantsx.blogspot.com/

    AtbildētDzēst